Bigbreathe Double Action V-PEP/IMT

Novinka

BigBreathe Double Action V-PEP/IMT: Dvouúčelový dechový trenažér BigBreathe Double Action V-PEP/IMT je inovativní dechový trenažér, který kombinuje vibrační účinek v oblasti dýchacích cest s…

Celý popis produktu
1 249 Kč s DPH
Skladem >5 ks

Popis produktu

BigBreathe Double Action V-PEP/IMT: Dvouúčelový dechový trenažér

BigBreathe Double Action V-PEP/IMT je inovativní dechový trenažér, který kombinuje vibrační účinek v oblasti dýchacích cest s posilováním inspiračních (nádechových) svalů. Tento přístroj je navržen tak, aby usnadňoval odstraňování hlenů z plic a zároveň rozšiřoval kapacitu plic a zlepšoval celkovou výkonnost dýchacího systému. Ideální pro pacienty s respiračními onemocněními, sportovce i ty, kteří se zotavují po nemoci či operaci.

Klíčové vlastnosti a výhody:

  • Efektivní odstranění hlenu: Při výdechu vibrační kulička uvnitř přístroje osciluje, čímž způsobuje vibrace hrudní stěny a pomáhá uvolňovat a odstraňovat hleny.
  • Posilování dýchacích svalů: Při nádechu zařízení posiluje bránici a zvyšuje kapacitu plic díky odporovému tréninku, který zlepšuje sílu a výdrž dýchacích svalů.
  • Nastavitelný odpor: Devět úrovní odporu umožňuje uživatelům postupně zvyšovat tlak a náročnost cvičení, což vede k lepším výsledkům v tréninku.
  • Dvě vibrační kuličky: Součástí balení jsou dvě kuličky (větší a menší), které umožňují přizpůsobení tréninku podle věku a fyzické síly uživatele.
  • Všestranné použití: Přístroj lze využít jak pro respirační rehabilitaci, tak pro zlepšení atletické výkonnosti a zotavení po onemocnění, včetně COVID-19.

 

Jak používat BigBreathe Double Action V-PEP/IMT:

  1. Nastavení odporu: Pomocí otočného ovládacího zařízení vyberte požadovanou úroveň tlaku. Vyšší číslo znamená vyšší odpor, což posiluje svaly dýchací soustavy.
  2. Cvičení: Zakryjte náustek ústy a nadechujte a vydechujte po dobu 3-5 sekund v pravidelných intervalech. Doporučuje se cvičit alespoň 30 minut denně. Je dobré začínat postupně s menšími zátěžemi a menšími pošty opakováním a délkou cvičení a postupně zvyšovat. Před prvním použitím se poraďte s odborníkem (fyzioterapeut/lékař).
  3. Vibrace hrudní stěny: Vložte kuličku do zařízení, vydechněte a nechte ji oscilovat, čímž dosáhnete vibračního efektu, který pomáhá uvolňovat hleny. Výdech musí být plynulý.
Rozsah tlaku IMTMaximálně 46 cmH₂O
Počet vibrací za sekundu Přes 23 Hz
Úrovně tlaku1. úroveň2. úroveň3. úroveň4. úroveň5. úroveň6. úroveň7. úroveň8. úroveň9. úroveň
Rozsah tlaku (cmH₂O) 7 11 16 21 26 31 36 40 46

Doporučené nastavení tlaku IMT: 30 % nebo více z MIP (Maximální inspirační tlak).
Tolerance: do ±2 cm H₂O nebo ±10 %.

Snadné čištění:

  1. Demontáž: Oddělte náustek, tlakové zařízení, uzávěr a vibrační kuličku od těla přístroje.
  2. Čištění: Všechny části omyjte vodou a důkladně vysušte, aby se zabránilo rezivění pružiny uvnitř tlakového zařízení.

Montáž a demontáž:

 

Spolehlivost a kvalita:

Výrobce GH Innotek je renomovaná jihokorejská společnost specializující se na výrobu špičkových dýchacích přístrojů pro sportovní a zdravotnické využití. Produkty této značky mají certifikace CE, ISO a FDA, což zajišťuje maximální bezpečnost a kvalitu.

Technické specifikace:

  • Hmotnost: 50 g
  • Rozměry: 140 × 60 × 40 mm
  • Rozsah tlaku: Až 46 cmH₂O s 9 úrovněmi (14 stupňů) nastavení odporu
  • Frekvence vibrací: Přes 23 Hz

BigBreathe Double Action V-PEP/IMT je ideální volbou pro každého, kdo chce zlepšit svou dýchací kapacitu, posílit dýchací svaly, zvýšit svou sportovní výkonnost nebo se zotavit z respiračních onemocnění.